Όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν Τρόικας, Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης.

του Βαγγέλη Κωνσταντίνου

Όσοι κατά καιρούς παρακολουθούν όλες τις πηγές πληροφορίας ώστε να τις επεξεργαστούν αλλά και να εξάγουν σίγουρα (;) συμπεράσματα, γνωρίζουν πως σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, όχι μόνο δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά έχουμε πρωτογενές έλλειμμα της τάξης των 2,9 δις ευρώ. Μαζί δε με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις εντόκων γραμματίων, το έλλειμμα διαμορφώνεται στα 8,2 δις ευρώ. Με έλλειμμα 8,2 δις ευρώ θα καλωσορίσουμε το 2014 σε λίγο καιρό. 

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι Μπανάνα για μαϊμούδες. Αυτός ο λαός είναι μαϊμού Έλληνες και μαϊμού Ευρωπαίοι. 

 
Από την άλλη, ο Σαμαράς για να μπορέσει να περάσει το παραμύθι του πρωτογενούς πλεονάσματος στο προϋπολογισμό του ’14, έκανε ένα ταξιδάκι στην αφεντικίνα του, την κα Μέρκελ, η οποία για λόγου πολιτικής σκοπιμότητας  αφού προφασίστηκε έκπληξη  για το γεγονός, συμφώνησε να μπει ως μέγεθος στον προϋπολογισμό η φούσκα του πλεονάσματος, την ίδια ώρα που ο Jeroen Dijsselbloem αμφισβητεί τα αποτελέσματα της πολιτικής συμμόρφωσης καθώς και την ύπαρξη πλεονάσματος.

 
Η Τρόικα από την πλευρά της, επιμένει, πως αφού δεν είναι ούτε «Ελληνικός λαός» ούτε χαζοκόμματα της Αντιπολίτευσης, τα δημοσιοποιημένα στοιχεία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι αληθή και το έλλειμμα είναι της τάξης των 2,9 δις ευρώ. Επομένως το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια κατασκευή εσωτερικής κατανάλωσης.
Συμφωνεί η Τρόικα στην ανάγκη συντήρησης της κυβερνητικής εξουσίας των Σαμαρά – Βενιζέλου με τις κατασκευές δήθεν πρωτογενών πλεονασμάτων, με την προϋπόθεση όμως αυτά τα κατασκευάσματα να μην τα χρησιμοποιούν και στις κατ΄ιδίαν επαφές ( διαπραγματεύσεις τις λένε)  Κυβέρνησης – Τρόικας.
Η Κυβέρνησης λοιπόν πρέπει να υποδείξει στην Τρόικα, με ποια μεγέθη και με ποιους πόρους θα καλύψει το έλλειμμα των 2,9 δις ευρώ. 
Ο εφιάλτης (;) της Κυβέρνησης είναι το νέο δάνειο υποστήριξης και το νέο μνημόνιο που θα έρθει να καλύψει το δημοσιονομικό κενό ( έλλειμμα) του 2014. 
Έτσι λοιπόν προφασιζόμενη πρωτογενές πλεόνασμα προσπαθεί να πείσει το εκλογικό σώμα, πως δεν χρειάζεται ούτε  νέο δάνειο ούτε και νέο μνημόνιο για το 2014. 
Αντίθετα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και το ΔΝΤ, που δεν μασούν τα λόγια τους και ούτε χρησιμοποιούν προβιές για να κοροϊδεύουν τους πολίτες των χωρών τους, δεν κατανοούν γιατί πρέπει να γίνονται καραγκιόζηδες στην Ελλάδα.
Μπορεί ο Ελληνικός λαός να έχει συνηθίσει καραγκιόζηδες να τον Κυβερνούν και το καραγκιοζηλίκι να είναι τρόπος ζωής, εντούτοις για τους Ευρωπαίους αυτό αποτελεί για την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στους υπανάπτυκτους λαούς και τους αναπτυγμένου λαούς της Δύσης.   
Για τους Ευρωπαίους ηγέτες και το ΔΝΤ και νέο μνημόνιο θα υποχρεωθεί η Ελλάδα να υπογράψει και νέα μέτρα λιτότητας και κλοπής εισοδημάτων και περιουσίας θα υπάρξουν και νέα δυσβάστακτα δάνεια θα πάρει η χώρα.  
 
Οι δήθεν  διαπραγματεύσεις ουσιαστικά αποτελούν μια θεατρική παράσταση για ηλίθιους ( Ελληνικός λαός) αφού για να συμφωνήσουν στην εξαπάτηση του Ελληνικού λαού εν όψη των Ευρωεκλογών και των τοπικών Δημοτικών εκλογών και να εγγράψουν ως αληθή το ποσό πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα που εισηγούνται οι της Τρόικα, ως …προαπαιτούμενα. Άλλωστε  αυτό το δήλωσε και το σκυλάκι της Κυρίας, ο Σαμαράς απο το Βερολίνο, ο οποίος έβαλε φτερά στα πόδια του για να πείσει τους υπουργούς του ( λες και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση ο Άδωνης, ο οποίος εγκαλεί και την Τρόικα για αργοπορία)  να σπεύσουν στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων επισπεύδοντας όλες τις διαδικασίες. 
 
Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά,   η αντιπολίτευση εξακολουθεί να παραμένει διχασμένη χωρίς καν να αντιλαμβάνεται πως η στρατηγική σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την Τρόικα, δεν είναι μόνο ιδεολογική σύγκρουση, αλλά κυρίως είναι η άμυνα του λαού και η προστασία της χώρας.
Το κακό είναι πως με άλλον τρόπο αντιλαμβάνεται τον λαό και την χώρα το κάθε κόμμα της Αντιπολίτευσης σε σχέση και με την Κυβέρνηση αλλά κυρίως σε σχέση με το όφελος για αυτό καθ’ αυτό το κόμμα. 
 
Στο κοινοβούλιο, υφίστανται δύο «Αντιπολιτεύσεις». Η Αντιπολίτευση προς στην Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση του ενός κόμματος εναντίον του άλλου.
Εχθές, στην συζήτηση για το πακέτο των πέντε τροπολογιών που με παράνομη διαδικασία ο Γεωργιάδης εισήγαγε προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, το κάθε κόμμα επέλεξε το καλλίτερο για τον εαυτόν του, γράφοντας με κυνικότατο τρόπο στα αρχίδια του τον Ελληνικό Λαό. Άλλοι ψήφισαν «παρών», ό ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, άλλοι την κοπάνησαν απο την αίθουσα και οι πεμπτοφαλαγγίτες της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «Υπέρ». 
Ο λαός …. είναι απλώς αναλώσιμο υποπροϊόν. Υπάρχει για να τα οικονομάνε οι Βουλευτές, να ζουν τα Κόμματα εντός και εκτός Κοινοβουλίου και να αποκτούν περισσότερα κέρδη Τραπεζίτες, Βιομήχανοι, Πολυεθνικές και Εφοπλιστάδες.  
Όσο υπάρχουν τα προβλήματα, όσο αυτά γιγαντώνονται, όσο εξαθλιώνεται το άτομο και η Κοινωνία του, τόσο παρατείνεται η ανάγκη ύπαρξης των κομμάτων, τόσο πιο χρήσιμη και αναγκαία γίνεται η «Δημοκρατία» τους, τόσο ενισχύεται η Κομματοκρατία, τόσο πολλαπλασιάζονται οι  «Σωτήρες» και τα «Σωσίβια» και τόσο πιο μαλάκας αποδεικνύεται ο Ελληνικός λαός.  
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s