Από τον …Ριζοσπαστισμό στον …Χριστιανικό ρεαλισμό

Παραμένοντας, ανένταχτος Αριστερός, που μάχεται και υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις επί του πρώτου κειμένου , το οποίο σας παραθέτω:

» …. Προς απογοήτευση κάποιων υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανώτερο στέλεχος του κόμματος δήλωσε ότι «η προσβολή ιερών μυστηρίων μίας θρησκείας συνιστά απαράδεκτη συμπεριφορά», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

«Για κάποιους, αυτή η στροφή είναι απλώς μία ρεαλιστική προσαρμογή από ένα κόμμα που έχει τερματίσει πρώτο σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις και έχει πιθανότητες να αναλάβει την ηγεσία της χώρας. Αυτό μπορεί να είναι και ένας αρκετά καλός λόγος να περάσει από τον ριζοσπαστισμό στον ρεαλισμό και την ευπρέπεια. Φυσικά, μία αριστερή κυβέρνηση θα φέρει αλλαγές στις σχέσεις κράτους – εκκλησίας. Αλλά η αριστερά δεν μπορεί να παραμείνει «κολλημένη» στις παλιές αντιθρησκευτικές αντιλήψεις της, διότι καθώς οι εκλογείς της αυξάνονται, οι τάξεις της διευρύνονται, συμπεριλαμβανομένων σε αυτές και πιστών χριστιανών».

Και προσθέτει: «Έχουν γίνει πνευματικές συζητήσεις μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς για δεκαετίες. Το καινούριο του πράγματος είναι ότι πολλοί απλοί πιστοί επιλέγουν πολιτικά την Αριστερά και αυτό μπορεί να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για συζήτηση. Αυτό, πολλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να το αντιληφθούν, όχι επειδή είναι άθεοι, αλλά περισσότερο επειδή αντιτίθενται στον κλήρο και τα προνόμια της Εκκλησίας. Όσον αφορά την εκκλησία, θα πρέπει να δούμε αν είναι έτοιμη να προχωρήσει πέρα από τα συσσίτια και να κοιτάξει τις βαθύτερες αιτίες που οδηγούν τόσους πολλούς απεγνωσμένους ανθρώπους στην πόρτα της»……»

 

Αν λοιπόν, τέτοια στελέχη έχεις μαζέψει γύρο σου Αλέξη Τσίπρα, αν, αυτοί αποτελούν την «αυλή» σου, τότε ο δρόμος που έχεις επιλέξει καταλήγει στο Γκρεμό. 

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των ψηφοφόρων, ούτε μπορούν να έχουν σχέσεις με την πολιτική στρατηγική και τις πολιτικές της Αριστεράς, ούτε μπορούν να καθοδηγήσουν την πτώση του  ριζοσπαστισμού και την αναβίωση των Δεξιών πεποιθήσεων και στάσεων ζωής , όπως ο ρεαλισμός ( ξέρουμε τι είναι ρεαλισμός) και την ευγένεια ( την οποία και αυτήν την ξέρουμε) .

Ιστορικά η Χριστιανική εκκλησία , είτε της Κωνσταντινούπολης είτε των Αθηνών , πάντοτε ήταν ρεαλιστική και ευγενική, με όλες τις Χούντες, με όλους τους δοσίλογους και προδότες και κυρίως ως η Δεξιά του Πατρός, ο ηθικός και «θεϊκός» αρωγός της εκδεξιοποίησης της παιδείας και του Κράτους στην Ελλάδα. 

Αν λοιπόν ο συμβουλάτορας σου, υψηλόβαθμος στέλεχος της Αυλής σου επιθυμεί να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρήξη με την Αριστερά και ότι τον γέννησε, και να φτιασιδώσει μια Δεξιά Ελλάδα, μια Δεξιά παιδεία, μια Δεξιά αντίληψη, μια Δεξιά ευγένεια, με ρούχα Αριστεράς, ότι δόξα απέκτησε το ΠΑΣΟΚ, ότι δόξα απέκτησε η ΔΗΜΑΡ, την  ίδια δόξα θα επωμισθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ως εκδοχή Τσίπρα και Αυλαρχών. 

Όμως θα έχετε δράσει ως 5η φάλαγγα  μέσα στην Αριστερά και θα έχετε διαβάλλει περισσότερο της Αριστερά στην συνείδηση και την πολιτική του άποψη (λαός),  από ότι μετά τον τέλος του εμφυλίου κατάφεραν , ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΕΡΕ, ΧΟΥΝΤΑ. 

Και αντιλαμβάνομαι, πως αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος είναι ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 

Αλλά, προσέξτε, γιατί μπορεί να σας ψηφίσουν οι πρώην Δεξιοί ψηφοφόροι, αλλά να σας γυρίσουν την πλάτη οι Αριστεροί. Και δεν ξέρω σε επίπεδο εκλογικού σώματος, τι ρεύμα έχει η Δεξιά πτέρυγα του Αριστερού Ρεύματος, από το οποίο προέρχεστε !!!

Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Δήλεσι

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s